Troldkær

§107 Botilbud
Koldingvej 31

Jels Voldsted

Fabrikken

3 årig ungdomsuddannelse
STU / USB

Værkstedstilbud

Seneste nyt fra værkstederne

Artikler mv. om Troldkær

Fotoarkiv

Web-TV

Elever

Personale

Praktikanter

Links

Kontrolrapport

Fondsledelse


Tilmeld dig vores nyhedsbrev


Praktikanter

På Troldkær modtager vi ofte praktikanter i 3-måneders øvelsespraktik fra pædagogseminarierne. Vi har også haft praktikanter fra lærerseminarier.

Som praktikant får du muligheden for at "snuse" til de forskellige værksteder, inden du bliver tilknyttet et af dem. Vi bestræber os for, at du får en bred indføring i alle arbejdsopgaverne med eleverne.

Du vil blive kastet ud i mangfoldige opgaver - i fællesskab med andre medarbejdere og alene.

I pædagogisk arbejde er personlig udvikling en selvfølgelig gave. På Troldkær vil du få mulighed for at afprøve - din kaosangst - din evne til at være i kontakt med andre - dit overblik - din glæde / afmagt / ulyst ved arbejdet med andre mennesker, din viden, færdigheder og holdninger.

Nysgerrighed og evnen til at undres er selvsagt egenskaber vi ønsker hos praktikanter på Troldkær.

Og, vi vil være grove, konfronterende, forstående, provokerende, omsorgsfulde og forvirrende!

Vores gevinst er, at vi får inspiration ved "nye" folks spørgsmål til vores arbejde. Vi får en chance for at gøre andet - på anderledes vis med andre og nye kræfter i huset.

Og de unge på Troldkær møder praktikanterne med lyst og forventningens glæde. Nye mennesker - nye oplevelser!

Vil du bruge os som praktiksted, vil vi gerne mødes med dig, inden vi træffer endelig aftale.Troldkær uge 21
Uge 21 byder igen på mange besøg. Fedt at vores skole stadig ser så pæn ud efter kineserdagen. Det bliver også ugen, hvor vi satser på, at processen omkring den ny hjemmeside, løber ind i den allersidste fase - så den snart kan blive tilgængelig for andre, end dem der sidder og arbejder med den. I udvalget siger de, at I godt kan glæde Jer. Det bliver Troldkaer.dk i en helt ny indpakning!

Mandag er anden pinsedag, og vi holder fri. Nogle har måske set pinsesolen danse. Ifølge en af forklaringerne siger man, at pinsesolen danser, fordi mange har været til abefest, og vakler hjem i morgensolens stråler, der opfattes som dansende igennem brandertens blik. Det er forår, og man har danset til den lyse morgen. Hovedet summer, så solen danser. Sådan vil mange opfatte betydningen af, at netop pinse solen danser. Derfor er det fint, at kroppen kan restituere og komme sig - hvis man nu har været af sted.

Tirsdag siger vi velkommen til Morten, der starter i praktik i køkkenet, og velkommen til Malene fra Vejen, der kommer og skal se vores tilbud. Desuden starter Anne Marie som Blå i køkkenet - velkommen også til dig. Tirsdag er gæsternes dag. Vi siger nemlig også velkommen til Esbjerg Kommune og VISO, der kommer forbi. Over middag er der NADA og boglig undervisning i 31. Tirsdag aften står Tina og Anette for - nærmere info følger tirsdag til formiddagskaffen.

Onsdag efter vores husmøder skal vi på Kanotur til Himmel og Hav. Det foregår på Jels sø, hvor - hvis vi er heldige - får mulighed for at se en sjælden fjerbenet vandnymfe, der kun lever der. En fjerbenet vandnymfe, er en baby guldsmed. Så ved vi det! Mon vi får øje på en eller flere? Over middag er der tilbud om en fisketur sammen med Kim - og Lotte sidder klar i 31 med tilbud om kreativt værksted.

Torsdag siger vi velkommen til Daniel fra Randers og Rasmus fra Sønderborg, der begge kommer for at se vores tilbud. Aabenraa Kommune og Esbjerg Psyk kommer også på besøg i forbindelse med møder. Torsdag aften kommer der 15 kvinder fra Ladies Circle - og skal høre om den måde, vi tilrettelægger hverdagen, vores pædagogik, kostpolitik mv. Det er Lene og Henning der er værter. Velkommen til! Carsten og Carsten holder Metal åbent k. 18:30, hvor der er mulighed for et par timers aktivt og socialt samvær.

Fredag morgen er personalet til møde på Byen Bedste Fabrik, og efter formiddagskaffen er der atter tilbud om Krop og Luft - sø, skov og by!

Jels Voldsted har i weekenden et fødselsdagsarrangement lørdag, og søndag er der Åben Cafe fra 12:00-16:00. Det er rigtig godt at bestille bord i forvejen - hvis man vil være sikker på at få del i herlighederne.

Og lad os da så slutte af med at komme en plausibel forklaring på hvorfor - det hedder at Pinse solen danser: "Virkeligheden er en illusion, forårsaget af mangel på alkohol."

Vi ønsker alle en god arbejdsuge.

Informationsfolder
Ny informationsfolder om Troldkærskolen kan hentes her: Læs mere

Tilmeld nyhedsmail
Så får du den automatisk, hver gang der er nye oplysninger

Koldingvej 13   -   Troldkær   -   6630 Rødding      Tlf.: 74551166      E-mail: skolen@troldkaer.dk